Michael Marquez, dansare på Skånes Dansteater står i ett ökenlandskap och strilar sand mellan sina händer.
Evenemang
14 februari

Öppen repetition: In Wind or Dust

Följ arbetet bakom en dansföreställning och möt de grekiska koreograferna Danae & Dionysios och verkets sju dansare.

Kika in på repetitionerna och se en del av det intensiva arbetet inför världspremiären av vår dansföreställning In Wind or Dust.

Hur är det att arbeta som dansare? Hur skapas en dansföreställning? På våra öppna repetitioner får du möjlighet att komma nära den konstnärliga processen där föreställningens beståndsdelar prövas, utvecklas och förfinas, det vill säga vardagen  för både koreografer och våra dansare. Öppen repetition är inte den färdiga föreställningen, utan en chans att följa arbetet bakom kulisserna.

Öppen repetition består av ca 45 minuter repetitioner och avslutas med ca 15 minuter frågestund då du har möjlighet att ställa frågor till koreograferna eller våra dansare om den kommande föreställningen In Wind or Dust eller deras konstnärskap. För att säkra din plats behöver du boka biljett, men biljetterna är gratis. OBS: repetitionen hålls på engelska.

Unga grekiska koreografduon Danae & Dionysios skapar i nya verket In Wind or Dust en drömlik dansupplevelse full av kraft inspirerad av poeten och miljöaktivisten Kawa Niangji. Ett sökande efter en människas allra heligaste egenskap, kärleken till livet.

I sitt konstnärskap utforskar Danae & Dionysios rörelse och dans. Scenen är också en plattform där de delar sina tankar och sin oro för miljön och livet på vår planet. De uppmanar oss att ompröva vår existens och knyta oss närmare naturen och alla andra levande varelser.

Typ
Evenemang
Spelas
14 februari
Plats
Skånes Dansteater
Längd
60 min

Priser

Ordinarie

140 kr