Jing Yi Wang, dansare på Skånes Dansteater i orange skjorta och shorts.
Workshoppar
18 februari

Sunday: In Wind or Dust

En dansworkshop baserad på vår dansföreställning In Wind or Dust av koreograferna Danae & Dionysios.

I våra Sunday-workshoppar får du under en söndag inblick i dansen och koreografin bakom våra föreställningar. Här får du får själv chans att prova tekniker eller material från våra aktuella föreställningar. Workshopparna leds oftast av en av våra dansare

Hur växer en dansföreställning fram? Vilka tekniker och metoder ligger bakom, hur arbetar koreografen och dansarna fram rörelserna? I de populära Sunday-workshopparna kan du prova tekniker och material som dansarna arbetat med i skapandet av föreställningen.

Om Sunday in Wind or Dust

Den unga grekiska koreograf-duon Danae & Dionysios skapar till våren 2024 en drömlik dansupplevelse inspirerad av poeten och miljöaktivisten Kawa Niangji. Magiska varelser väcks till liv av orden som han har lämnat kvar i en dammig anteckningsbok. I denna Sunday-workshop bjuder dansarna Jing Yi Wang och Fabrizio di Franco på en inblick i processen utifrån deras perspektiv som dansare.

In Wind or Dust är en humoristisk och färgstark föreställning, full av kraft. Ett sökande efter en människas allra heligaste egenskap, kärleken till livet. Föreställningen har premiär 29 februari 2024 på Skånes Dansteater.

Pris

200 kr, inkluderar workshop och lunch.

Anmälan

Eftersom workshoppen har begränsat antal deltagare, krävs föranmälan för att delta. Om anmält dig och får förhinder är det viktigt att du avanmäler dig så snabbt som möjligt så vi kan erbjuda din plats till någon annan.

Anmäl dig till workshoppen via e-post till dialog@skanesdansteater.se eller telefon 0703-44 58 11.

Bra att veta

Typ
Workshoppar
Spelas
18 februari
Plats
Skånes Dansteater
Ålder
För alla åldrar 15-110 år.