Dansaren Micahel står i ett gyllene ökenlandskap med armarna böjda bakom sig i en cirkel och sand strilande från sina händer.
Föreställningar
7 mars

Relaxed Performance: In Wind or Dust

En föreställningsform som vänder sig särskilt till dig med funktionsvariationer, men även till dig som är ny och ovan besökare på teatern.

Den grekiska koreografduon Danae & Dionysios skapar dansföreställningen In Wind or Dust. Med inspiration från den tibetanske poeten och miljöaktivisten Kawa Niangji blir In Wind or Dust en poetisk resa in i och ut ur det rika bildspråket i hans poesi. Magiska varelser väcks till liv av orden som han har lämnat kvar i en dammig anteckningsbok.

Föreställningen syntolkas.

Om Relaxed performance

Föreställningen ges här som en "Relaxed performance" vilket är en föreställningsform som passar alla som önskar eller behöver en friare och mer avslappnad föreställningsupplevelse.

Föreställningsformen vänder sig särskilt till dig med funktionsvariationer men även till dig som är ny och ovan besökare på teatern och som kanske känner dig instängd på en ”vanlig” föreställning, för dig med småbarn och som är oroliga för att barnen ska störa eller som ofta behöver gå på toaletten.

På en "Relaxed performance" råder en tillåtande och avslappnad inställning till ljud och rörelser i publiken. Du är välkommen att sitta, ligga eller stå; röra på dig, dansa eller bara titta på. Det är även enkelt att ta sig in och ut ur salongen eftersom dörrarna hålls öppna under föreställningen.

Ljudnivån i föreställningen är lägre och det är ljusare i salongen – allt för att det ska råda en mer avslappnad atmosfär. Alla är välkomna och det finns inget rätt och fel sätt att vara publik på.

Tillgänglighet

RP
Typ
Föreställningar
Spelas
7 mars
Plats
Skånes Dansteater
Ålder
För alla åldrar

"Formen relaxed performance är så genialisk i sin enkelhet! För oss är det skönt att det är uttalat att man får prata/låta, det är mest avgörande. Sen är det alltid fint att inte vara ensam om att vara funkisfamilj i publiken."

—  Publikröst om tidigare relaxed performance

"Den väldigt inbjudande o tillåtande stämningen. Min unge kunde se dansarna innan. Så bra pga rädsla för sminkade ansikten … Högklassig föreställning och vår lilla loppa säger nu att hon ska bli dansare."

—  Publikröst om tidigare relaxed performance
In Wind or Dust

Kreativt team

Kreativt team

Koregrafi

Danae & Dionysios

Scenografi

Efi Birba

Kostymdesign

Martha Foka

Musik

Aaron Martin, Dag Rosenqvist

Ljusdesign

Jesper Berger

Posterfoto

Lina Arvidsson, postproduktion Tobias Pettersson

Priser

Ordinarie

120 kr
0-18 år

80 kr