Bild på dansaren Kat Nakui

Tillgänglighet

Skånes Dansteater vill vara tillgänglig för alla. Säg till när du bokar biljett eller anmäler dig till ett evenemang om vi kan underlätta ditt besök. Vi hjälper gärna till.

Skånes Dansteater arbetar ständigt med att anpassa våra lokaler och vår webbplats för att utöka tillgängligheten för dig som besöker vår webbplats, upplever en föreställning, dansar i en workshop eller deltar i ett evenemang.

Skånes Dansteaters lokaler

Dansteaters lokaler, entré, foajé, toaletter, salong, kontor och dansstudios är placerade på markplan.

Entrén för publik och entrén för personal har inga trappor. Dörrarna till teatern öppnas med elektriska dörröppnare.

Utanför ingången till Skånes Dansteater på Östra Varvsgatan 13a finns särskilda parkeringsplatser för dig som har rörelsehinder.

 

Biljetter

Rullstolsplatser

För dig som gärna undviker trappor är hela rad 1 i vår salong i markplan.

Det finns fyra rullstolsplatser på rad 1 som går att boka via knappen KÖP BILJETT på vår webbplats eller via tel 0703-44 58 11 eller via e-post till info@skanesdansteater.se

 

Ledsagare

Behöver du en ledsagare till ditt besök går hen gratis med en ledsagarbiljett, som bokas via telefon 0703-44 58 11 eller e-post info@skanesdansteater.se.

Skånes Dansteater är med i Malmönyckeln.

Finns det något du vill att vi ska veta om dig inför ditt besök hos oss? Meddela oss gärna via epost till dialog@skanesdansteater.se eller via tel 0703-44 58 11.

 

Hjälpmedel

Tidigt insläpp

Innan föreställningen är du som önskar lite extra tid eller hjälp att komma in i salongen och hitta din plats välkommen på Tidigt insläpp.

Vi samlas innan föreställningens start i foajén. Den exakta samlingstiden varierar, men finns angiven på respektive föreställningssida.

 

Hörslinga

Hörslinga finns tillgänglig till alla föreställningar. Önskar du förstärkning av ljudet i föreställningen finns utrustning till utlåning under ditt besök.

Syntolkning

Till flera av våra dansföreställningar erbjuder vi syntolkning tillsammans med bland andra vår kunniga syntolk Gunilla Kracht.

Föreställningsbiljett med syntolkning kostar 100 kr och bokas via dialog@skanesdansteater.se eller telefon 0703-44 58 11.

Syntolkningen sker via utrustning som består av en liten dosa och hörlurar som du lånar av oss under ditt besök.

Se vilka föreställningar som erbjuds med syntolkning i vår kalender

 

Relaxed performance

För dig som önskar eller behöver en friare och mer avslappnad föreställningsupplevelse erbjuder vi Relaxed performance.

Föreställningsformen vänder sig särskilt till dig med funktionsvariationer men även till dig som är ny och ovan besökare på teatern och som kanske känner dig instängd på en ”vanlig” föreställning, för dig med småbarn och som är oroliga för att barnen ska störa eller som ofta behöver gå på toaletten.

På en "Relaxed performance" råder en tillåtande och avslappnad inställning till ljud och rörelser i publiken. Du är välkommen att sitta, ligga eller stå; röra på dig, dansa eller bara titta på.

Det är även enkelt att ta sig in och ut ur salongen eftersom dörrarna hålls öppna under föreställningen. Ljudnivån i föreställningen är lägre och det är ljusare i salongen – allt för att det ska råda en mer avslappnad atmosfär. Alla är välkomna och det finns inget rätt och fel sätt att vara publik på.

Se vilka föreställningar som erbjuds som Relaxed performance i vår kalender.

 

Dansworkshoppar

Skånes Dansteaters dansworkshoppar är tillgängliga för alla, med och utan funktionsnedsättning. Du behöver ingen tidigare danserfarenhet. Våra workshoppar är:

Idance - för dig som har funktionsvariation,

SWOP Dance Club - för dig som är ny till Skåne,

Dansworkshop 60+ - för dig som är över 60 år,

Dans för Parkinson - för dig med Parkinsons sjukdom,

Känn på - en kort fysisk introduktion till våra föreställningar.

Se vårt aktuella workshop-utbud i vår kalender.