Bild på dansarna Ine Garré, Hanna Nussbaumer, Kat Nakui Foto Håkan Larsson
Bild på dansaren Jure Gostincar i turkos tröja och kjol i rörelse.

Om Skånes Dansteater

En institution i rörelse

Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva. 

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Västra hamnen i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges enda oberoende dansinstitution med ett danskompani baserat i Malmö. Vår huvudman är Region Skåne. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Skåne Dansteater är medlemmar i Svensk Scenkonst, bransch- och arbetsgivarorganisation.

VerksamhetBild från föreställningen in:finite

Föreställningar

Skånes Dansteater är Sveriges enda oberoende dansinstitution med ett danskompani. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer.

Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Som scenkonstnärlig institution är ett av våra viktigaste uppdrag att erbjuda dig en bred och varierad repertoar. Med föreställningar av hög konstnärlig kvalitet bidrar vi till att danskonsten utvecklas.

Bild från en SWOP-workshop

Skånes Dansteater i Dialog

Våra föreställningar är bara en del av vår vardag. Under Dialog samlar vi andra aktiviteter som vi bjuder in till under året. Vi erbjuder till exempel dansworkshops, intressanta föreläsningar, spännande seminarium, samtal och rundvandringar.

I Dialog är tillgänglighet ledstjärnan. Vi vill göra dansen tillgängligare för alla, även för dig som aldrig varit i kontakt med dans tidigare. Du som redan är intresserad ska få möjlighet att fördjupa dina kunskaper.

Skånes Dansteater arbetar aktivt med att öka delaktigheten och tillgängliggöra dansen som konstform. Vi samarbetar med funktionsnedsatta dansare, både professionella och amatörer.

Sponsorer

Logotyp Wihlborgs

 

Vill du sponsra Skånes Dansteater?

Dans har få barriärer. Språk eller olika kulturella bakgrunder utgör inga hinder. Inga förkunskaper eller fakta krävs för att uppslukas av rörelserna, färgerna och musiken i det som tillsammans bildar en dansupplevelse.

Det finns många sammanhang där ert företag kan synas i samband med Skånes Dansteater. Kontakta oss gärna för ett förutsättningslöst samtal. 

Kontakt: Stephanie Westerlund