Två dansare i röda tröjor springer snabbt i cirkel efter varandra.
Barn & familj Föreställningar
27 januari

Danslördag: Original Gods

Upplev vänskap, förändring, livet på skolgården och kärleken till små och stora fåglar när Teater Tre gästar Danslördag med dansföreställningen Original Gods för publik 5-10 år.

Vi har alla en relation till den, barnen stora som små lever på den och de vuxna minns den, skolgården. Den kan vara den mest underbara, lekfulla och inspirerande platsen i världen, där en bänk förvandlas till ett skepp och ett buskage till en underjordisk gång. Där kompisar möts i lekens tidlösa rymd. Men hur blir det när ens bästis plötsligt vill leka själv, när den enes lust tagit slut och den andres är på topp? Eller när den nyss färgstarka och roliga platsen förvandlas till något hotfullt? Föreställningen undersöker vänskap, förändring, våra egna egenheter och hur vi människor är med varandra.

Original Gods speglar skolgården som lekplats och slagfält, om värme, kärlek och rädsla. Detta gestaltas genom fåglars snitsiga, fiffiga, snabba, veliga, vaggande och vingliga uttryck. Det är en varm och humoristisk dansteaterföreställning om småfåglarnas skolgård. Ett allkonstverk där dansarna gestaltar allt från den stressade läraren, de kvittrande småfåglarna till den undersköna påfågeln. Med värme och stor kärlek till leken, barnen och andra småfåglar möter vi publiken med stor igenkänning på deras hemmaplan, skolgården.

Titeln Original Gods är en lösryckt och lekfull referens till pjäsen Fåglarna av Aristofanes (540 f.k), via Strindbergs inledning till Röda rummet och Staden ur fågelperspektiv till ett meme med fåglar som ser ut som att de har mantlar på sig.

OM DANSLÖRDAG

Typ
Barn & familj Föreställningar
Spelas
27 januari
Plats
Skånes Dansteater
Ålder
5-10 år
Två dansare står fokuserat i profil med händerna mot varandra som näbbar.

Här excelleras i snabba näbbar, sträckta fågelhalsar, krafsande klor, nervöst ruggande fjädrande och svepande vingar.

—  Svenska Dagbladet

Priser