FRamför tre andra dansare lutar sig en dansare i glansiga ljusa kläder fram med händerna på golvet och tittar drömskt uppåt.
Barn & familj Föreställningar
24 februari

Danslördag: LOOP

Välkommen till en värld inspirerad av surrealism, barnteckningar, TV-spel och tidsmaskiner när Danslördag gästas av Regionteater Väst och Nicole Neiderts dansföreställning LOOP.

Följ med en säregen grupp punk-poppiga karaktärer på en tankevurpa där logiken tappat fotfästet och tiden blåser vart den vill. LOOP är en egen värld som gör revolt mot verklighetens regler, där dans böjer tid och rum och ler mot fiktionens möjligheter.

LOOP är en hyllning till allas vår förmåga till fantasi och till dansens kraft att ta oss dit. Vad händer om vi kastar om vilken ordning saker bör ske och hur kroppar rör sig? Är det på riktigt? Är det en föreställning eller en surrealistisk danskonsert? Går tiden framåt eller bakåt? Säg det inte till någon: LOOP kan vara vad du vill.

Välkommen till en värld inspirerad av surrealism, barnteckningar, TV-spel och tidsmaskiner!

OM KOREOGRAFEN

Nicole Neidert har arbetat som danskonstnär sedan 2012. Hennes verk har bland annat visats på Skånes Dansteater, SPIRA Kulturhus och Malmö Konserthus. Nicole tilldelades Birgit Cullberg-stipendiet 2021.

OM DANSLÖRDAG

Typ
Barn & familj Föreställningar
Spelas
24 februari
Plats
Skånes Dansteater
Ålder
Från 6 år
Längd
40 min.
En dansare i mörk t-shirt, short och solglasögon står i grönt ljus och snurrar sina armar likt propellrar.

Precis så lekfull är hela koreografin. Den lever till att börja med som individuella uttryck i dansarna. De svänger och lever runt. I armar, bål, huvud och ben. Alla dansarna är härligt rörliga och med den fina publikkontakten smittar lusten av sig. Allt fortplantas i rummet, fångas upp och blir nya svängar hos var och en, även bland publiken.

—  Göteborgs-Posten

Priser