En dansare i blå och vit randig kostym lutar sig bakåt mot tre dansare i guldmasker som håller honom i armar och axlar.
En dansare i rödrandiga hovkläder sitter på ett färglatt spelliknande golv med tre dansare som lutar sig bakom henne och håller sina händer på hennes axlar.
Barn & familj Föreställningar
27 april

Danslördag: The Game

Med inspiration från ungdomars egna berättelser bjuder danska Holstebro Dansekompagni på en dansupplevelse om prestationskrav för publik 10-13 år.

 

 

 

 

I dansföreställningen The Game guidas du och fyra dansare, som pjäser i ett stort brädspel, genom livets spel av en spelmästare. Med inspiration från ungdomars egna berättelser bygger föreställningen på de prestationskrav och den ångest som påverkar många unga människor idag. Längs föreställningens gång och i det efterföljande samtalet med dansarna lyfts sätt att förhålla sig till olika typer av press och ångest. The Game stryker inte medhårs, utan tar unga på allvar och skapar plats för deras storslagna tankar och omslutande upplevelser.

OM KOREOGRAFERNA

Bobbi Lo Produktion, bestående av koreograferna Lava Magnusson och Michael Tang har hyllats för sina nyskapande och lyhörda föreställningar för ung publik som turnerat bland annat i hela Norden. Hösten 2023 hade samproduktionen THIS IS NOT A RELIGION premiär som var en samproduktion med Slånes Dansteater.

OM DANSLÖRDAG

Typ
Barn & familj Föreställningar
Spelas
27 april
Plats
Skånes Dansteater
Ålder
10-13 år
Längd
45
Fyra dansare i färgstarka kostymer med krås och korsetter tittar åt samma håll.
Tre dansare med guldmasker för sina ansikten håller sina händer runt ansiktet på en annan dansare.

Priser

Ordinarie

0 kr