Bild ur filmen Let Love In.
Dansfilm

Let Love In

04:30

OM FILMEN

Två dansare sökte en filmare och en låt. En filmare och en musiker sökte två dansare. Så fann Skånes Dansteater, Anna Brånhede och Big Fox varandra. Ett mjukt flödande samarbete där fyra kreativt skapande människor fann inspiration och förståelse.

Charlotta Perers (Big Fox) om Let Love In:
”När jag skrev den här låten längtade jag nästan desperat efter öppenhet, kontakt. Jag tänkte mycket på det osagda. Alla ord som jag ständigt undvek, höll tillbaka, och hur de långsamt skapade en vägg mellan mig och andra. Som om jag var under vatten och betraktade solen genom vattenytan. Till slut insåg jag att jag var den som stoppade mig själv. Jag tror att jag skrev Let Love In för att knuffa mig själv utför det där stupet. För att släppa in livet.”

Koreografi
Jing Yi Wang, Riccardo Zandoná
Filmfotograf
Anna Brånhede
Dansare
Jing Yi Wang, Riccardo Zandoná.
Klippare
Anna Brånhede, Charlotta Perers
Kostymtekniker
Khira Fromark, Lena Jonsson
Projektkoordinatorer
Samuel Denton, Belinda Nusser
Produktionsassistent
Sofie Pålsson
Musik
Let Love In, Big Fox, ℗ 2020 Hybris
Tack till
Fernando Melo, Nicholas Wakeham
Konstnärlig ledare
Mira Helenius Martinsson
Produktionsår
2020

OM PROJEKTET

Under våren 2020 på Skånes Dansteater fick inställda premiärer och föreställningar ge plats åt nya idéer. Projektet Dayglow började som pop-up-solon i staden, skapade i hemmet av dansarna själva. Solona förvandlades till gårdsföreställningar för äldreboende och privatpersoner.

I maj hade Dayglow växt till ett helt filmprojekt. 5 filmer skapade av Skånes Dansteaters dansare tillsammans med 5 filmare aktiva i Skåne. Ett möte mellan två konstformer under pågående coronapandemi. Ett uttryck för önskan att som danskompani fortsätta dansa och aldrig sluta dela upplevelser med sin omvärld.