Bild från filmen Bread & Butter.
Dansfilm

Bread & Butter

13:50

En dansfilm skapad av vår dansare Samuel Denton och filmskaparen Jesper Berg tillsammans med dansarna Kit Brown, Laura Lohi and Maria Pilar Abaurrea Zardoya.

"Jag växte upp I norra England, den industriella revolutionens vagga, där dåtidens fysiska infrastruktur fortfarande är närvarande i dagens tomma och omgjorda fabriker och verkstäder. Min barndoms landskap ekar i Malmös hamn och befäster lärdomen att vi står på axlarna av de arbetare som kommit och gått före oss, deras kraftiga fysikalitet och det obekväma priset av deras kroppars arbete. Deras arbete pågår än – men nu exporterat till fjärran platser; fabrikernas monotona ljud ljuder avlägset i våra öron.

Bread & Butter är en känslosam lovsång av tacksamhet till de som gått före oss. Denna film handlar i grunden om omvårdnad, styrka och längtan efter samhörighet. Det är ett samtida uttryck av arv, historia och förlorade traditioner som en gång var livsviktiga, förkroppsligade i dansarnas känsliga framförande; och en inbjudan att stanna upp, att reflektera över förlusten av hantverk, att fundera över hur, för många, är denna vår värld endast ofrånkomligt slit och fysisk pris för andras förtjänst.”

//Samuel Denton

Koreografi
Samuel Denton
Filmfotograf
Jesper Berg
Dansare
Pili Abaurrea Zardoya, Kit Brown, Laura Lohi
Klippare
Jesper Berg, Samuel Denton
Scenmästare
Anna Jönsson, Jesper Landegren
Ljustekniker
Fredrik Gannby
Ljudtekniker
Felix Ramirez
Kostymtekniker
Khira Fromark
Ensembleledare
Gwyn Emberton
Tack till
Abdiaziz Aden, Sanna Ekström Forsberg, Eva Hedblom, Teaterhögskolan Malmö, Sofie Pålsson, Wihlborgs