Dansarna Hanna Nussbaumer och Jure Gostinčar och skådespelaren Johanna Friberg.
Evenemang
8 oktober

Öppen repetition: Aniara

Följ arbetet bakom en dansföreställning och möt koreografen Carl Knif, våra dansare och Moomsteaterns skådespelare.

Kika in på repetitionerna och se en del av det intensiva arbetet inför premiären av Aniara, en föreställning som blandar dans och teater. Den grundar sig på den svenska författaren Harry Martinsons bok med samma namn. Det är första gången Moomsteatern och Skånes Dansteatern skapar en föreställning tillsammans.

Hur skapas en föreställning?
Hur är det att arbeta som dansare och skådespelare? På våra öppna repetitioner får du möjlighet att komma nära den konstnärliga processen där föreställningens beståndsdelar prövas, utvecklas och förfinas, det vill säga vardagen för både koreografer, våra dansare och skådespelarna på Moomsteatern. Öppen repetition är inte den färdiga föreställningen, utan en chans att följa arbetet bakom kulisserna.

Öppen repetition består av ca 45 minuter repetitioner och avslutas med ca 15 minuter frågestund då du har möjlighet att ställa frågor till koreografen eller våra dansare om den kommande föreställningen Aniara eller deras konstnärskap. För att säkra din plats behöver du boka biljett, men biljetterna är gratis.

Språk
OBS: repetitionen hålls på engelska och svenska.

Typ
Evenemang
Spelas
8 oktober
Plats
Skånes Dansteater
Ålder
Från 13 år.
Längd
60 min

Kreativt team

Koreografi, regi

Carl Knif