Föreställningsbild från Tarab.

Nafas نفس Dansfestival

Den livsnödvändiga dansen är temat för Nafas نفس Dansfestival. Programmet innehåller internationella gästspel som på olika sätt gestaltar frågor relaterade till kulturarv, att leva och verka i diaspora och förbjudna rörelser. På scen står bland annat tunisiska koreografen Mohamed Toukabri och عطش ATASH عطش Contemporary Dance Company i unikt samarbete med slagverksmusikern Mohammad Reza Mortazavi. Dessutom erbjuds workshoppar, samtal, livemusik, mat, te och baklavas.

Vem som får tillgång till scenen har länge varit temat för Skånes Dansteaters årliga festivaler. I årets Nafas نفس Dansfestival sätts fokus någonstans mellan det globala och det lokala och i rätten att dansa.  

Festivalens program är kurerat av den multidisciplinära konstnären och producenten Atoosa Farahmand som vill utmana normerna inom den samtida dansen. Vad anses vara samtida och vad anses vara traditionellt? I sin bästa form är dansen flytande, formbar och i ständig relation till det omgivande samhället men hur väl speglar dansen samhället idag och vilka berättelser är det som syns på scen?  

Under fyra dagar i november visar Skånes Dansteater två internationella gästspel som på olika sätt gestaltar teman relaterade till kulturarv, att leva och verka i diaspora och förbjudna rörelser. Dessutom erbjuds workshoppar, samtal, livemusik, mat, te och baklavas. 

Vill du träffa nya människor, uppleva dans och möta internationella och lokala artister på scen eller i en dansstudio? Välkommen till Nafas نفس Dansfestival på Skånes Dansteater!