Tre dansare i vita skjortor och beige byxor står på en vit scen och spelar trummor, bas och elgitarr allt vad de orkar.
Föreställningar Barn & familj
31 augusti

Danslördag: CARPE DIEM

”Carpe Diem … eller när är det för sent att starta punkband?” är en dansteaterföreställning för hela familjen (från 8 år) med S.O.J Scenkonstproduktion. Om modet att följa sina drömmar.

Bandmedlemmar sökes... Att bara sätta in kontaktannonsen hade varit nervöst. Tre människor som alla gått och burit på en dröm som ingen av dem vågat följa. Nu har deras inre punkare fått nog. Det är nu eller aldrig! Det är dags att starta ett band.

Det ligger något djupt allmänmänskligt i att gå genom livet och drömma om ”någonting annat”. Vad händer när drömmen ska bli verklighet? När den släpas ut i ljuset och ställs mot omvärldens krav och förväntningar – och, inte minst, den egna förmågan?

Carpe Diem … eller när är det för sent att starta punkband rör sig i gränslandet mellan dans, musik och teater med en stor portion humor. En föreställning med stor igenkänningsfaktor för föräldrar (och även far- och morföräldrar!)

Om S.O.J Scenkonstproduktion

S.O.J Scenkonstproduktion startade 2017 och består av Sara Ekman, Ola Simonsson och Jonas Svensson. Tre multikunniga scenkonstnärer som gärna rör sig i gränslandet mellan dans, teater, och musik, ofta med en stor portion humor. De utgår från ett tydligt tema som alla tre inspireras av och skapar koreografi, text, regi, kostym och scenografi tillsammans.

S.O.J Scenkonstproduktion har tidigare satt upp Smashing (2017) en kärleksfull betraktelse av tenniskonsten; Med feeling för julkänsla (2018) en betraktelse av julen och dess traditioner; Anchors away (2020) en föreställning om skärgårdsdrömmar och längtan ut till havs.

OM DANSLÖRDAG

Typ
Föreställningar Barn & familj
Spelas
31 augusti
Plats
Skånes Dansteater
Ålder
Från 8 år.
Längd
55 min

"lyckorusiga rockposer"

—  Gefle Dagblad

"Rytmiska och roliga drömmar"

—  Danstidningen

Priser

Ordinarie

160 kr
0-18 år

100 kr
Rullstol

160 kr
Ledsagare

0 kr