Bild från gästspelet The Cat Who Wanted to
Föreställningar Barn & familj
25 november

Danslördag: The Cat Who Wanted to Change Her Tale

Ett gästspel för hela familjen av spanska danskompaniet Thomas Noone Dance. En fantasifull dock- och dansföreställning baserad på en indisk fabel.

Följ med in under det stora Banyanträdet! Därinne bland de enorma rötterna bor en omaka kvartett, Katten, Ugglan, Ödlan och Musen. De är inte direkt vänner, snarare rovdjur och byte, men trots detta lyckas de samexistera och leva tillsammans i trädet de kallar sitt hem.

Den förrädiska balansen dem emellan störs när Katten fastnar i en fälla och räddas först när Musen, mot ett löfte att katten aldrig kommer att äta upp henne, lyckas befria henne. Efter räddningen försöker Katten bli vän med Musen, som trots Kattens löfte aldrig kan förmå sig att lita på henne, och därför till slut fångas och äts upp av ugglan. En saga om tillit och lojalitet i motsats till naturens lagar.

Med inspiration från indiska sagor, som ställer frågor om kattens, ödlans, musens och ugglans moral och val, fortsätter denna föreställning historien med ett nytt slut. Måste vi göra det som vi tror omgivningen förväntar sig av oss eller kan vi välja vår egen väg? Kan någonting förändras utan att vi bidrar till den förändring vi drömmer om?

OM DANSLÖRDAG

Typ
Föreställningar Barn & familj
Spelas
25 november
Plats
Skånes Dansteater
Ålder
Från 6 år
Längd
50 min
Bild från gästspelet The Cat Who Wanted to
Bild från gästspelet The Cat Who Wanted to

Priser