Skånes Dansteaters dansarpraktikant Pietro Mazzotta.

Pietro Mazzotta

Dansarpraktikant Skånes Dansteater våren 2024.

Pietro kommer ursprungligen från södra Italien men flyttade 2019 till Storbritannien för att påbörja sin dansarutbildning vid Northern School of Contemporary Dance till BA-nivå. Under utbildningen fick han tillfälle att arbeta med koreografer som Akram Khan, dansa i nya verk av Thick and Tight och Mathieu Geffrè, och under sitt sista år dansa för danskompanier som Phoenix Dance Theater och Vocab Dance.

Efter sina studier dansade han med VERVE, Northern School of Contemporary Dances danskompani för post-grad dansare under ledning av Matteo Marfoglia där Pietro fortsatte med Masters-studier. Tillsammans med VERVE turnerade Pietro internationellt med nya dansverk av KOR’SIA, Jamaal Burkmar, och Faye Tan.

Efter avslutade studier har Pietro arbetat som dansare internationellt på frilansbasis, bland annat med koreografer som Richard Pye, danskompanier som National Dance Company Wales där han dansade i ett nytt verk av Boram Kim som var del av ett konstnärligt utbyte med Korean National Contemporary Dance Company.

Under våren 2024 dansar Peitro bland annat i vår dansföreställning Indigo Flamingo.