Indigo Flamingo
Föreställningar
3 juli – 11 juli 2024

Indigo Flamingo

Välkommen till Indigo Flamingo - ett drömlikt klubbuniversum inspirerat av platser och personer ur Malmös HBTQIA+- historia!

Under endast fem sommarkvällar öppnas dörrarna till Indigo Flamingo, en ny interaktiv dansföreställning av koreografen Gwyn Emberton i samarbete med medlemmar av Malmös HBTQIA+ community och Malmö Pride.

Din värd för kvällen, DJ:n Qarl Qunt (Sofia Södergård) välkomnar dig in i Indigo Flamingos drömlika klubbvärld, där toppar och dalar från det förflutna blandas med infall som uppstår ur dansgolvet självt.

Indigo Flamingo är en hyllning till att vara tillsammans och alla är välkomna att bli en del av historien i denna två timmar långa interaktiva föreställning, inspirerad av Malmös queera människor och platser, då och nu. Ta steget ut på dansgolvet eller bara njut av atmosfären i denna fantastiska indigofärgade värld av glömda minnen och gömda överraskningar.

Klubbklassiker och sjuttiotalsdisco
Det kommer att bli en fest som inte liknar någon annan, med en spellista som matchar, från klubbklassiker till sjuttiotalsdisco och schlagerhits som har valts ut av medlemmar i communityt, med några överraskningar som kastas in och mixas av Mr Qarl Qunt själv.

Under endast fem kvällar förvandlas Skånes Dansteater till Indigo Flamingo, som inleder Malmös Pride-vecka. Omgiven av scenografi och element inspirerade av arkivmaterial från Malmös queera förflutna möter du DJ Qarl Qunt och olika tappningar av våra enastående dansare. Detta är en historia (om Malmö) full av igenkänning eller överraskning och massor av dans.

Klädkod: kom som du vill eller “dress to impress”, som ditt mest fantastiska jag.

OBS! Föreställningen den 11 juli teckenspråkstolkas till svenskt teckenspråk.

Om projektet Indigo Flamingo

Typ
Föreställningar
Spelas
3 juli  –  11 juli 2024
Plats
Skånes Dansteater
Ålder
Från 12 år.
Längd
Ca. 120 min
Indigo Flamingo
Indigo Flamingo

Kreativt team

Koregrafi

Gwyn Emberton i samarbete med dansarna

DJ

Sofia Södergård

Kostymdesign

Maja Svartåker

Ljusdesign

Jesper Berger

Skrädderi

Eva Söderholm

Posterfoto

Åsa Sjöström

Indigo Flamingo symbol

Kenneth Larsen

Priser