Dansaren Tomas ligger över armstödet på en soffa ställd på högkant. Dansaren Kit ser ut att komma ut från soffan. Bakom dem lyser neonlysrör i rosa och lila.
Imagebild för projektet Indigo Flamingo.
Evenemang
25 februari

HBTQ+ prat och dans

En del av projektet Indigo Flamingo, workshoppar varje månad för Malmös hbtqia+community – i februari med historiespecial med Lars Hector, i samarbete med Malmö Pride.

Följ med på en djupdykning i Malmös HBTQ+historia tillsammans med en av våra främsta personligheter! Denna eftermiddag berättar Lars Hector, om hans liv i klubbvärlden, om att skapa fantastiska platser för Malmös HBTQ+ community på 1970- och 80-talen och om den legendariska Club Trocadero. Samtalet hålls på engelska och svenska.

Efter samtalet, om alla klubbhistorier har fått dig på danshumör, fortsätter eftermiddagen med en dansworkshop inspirerad av Lars historier, tillsammans med vår dansare Kit Brown och koreografen Gwyn Emberton.

Program

12:00 dörrarna öppnas för fika.

12:30-13:30 föreläsning med Lars Hector.

13:30-15:00 workshop med Gwyn och Kit.

Indigo Flamingo är ett årslångt projekt där Malmöbaserade koreografen Gwyn Emberton vill hylla sina två communities i nya hemstaden Malmö: hbtq+ och dans. Under projektet hålls workshoppar som med olika inriktning utforskar queerness och dans. Workshopparna är tänkta att vara en trygg mötesplats för dig som är hbtqia+ att dansa och vara tillsammans i en queer miljö och fika.

Om Lars Hector

Lars Hector är festfixare, arrangör och glädjespridare med mångårig erfarenhet av stora och små arrangemang. 1979 öppnade han Malmös legendariska nattklubb Club Trocadero, ”Troccan”. Troccan var nattklubben – och vattenhålet – utan diskriminering och helt utan motstycke i Malmö, hit kunde man komma med sin katt om man så ville, ända tills den stängde 17 mars 1984.

Pris
Fri entré, fika ingår.

Anmälan
Anmäl dig till föreläsningen via e-post till indigoflamingo@skanesdansteater.se eller telefon 0730-35 79 84.

Typ
Evenemang
Spelas
25 februari
Plats
Skånes Dansteater
Ålder
16-110 år
Längd
3 tim
Imagebild för projektet Indigo Flamingo.
Indigo Flamingo symbol

Kreativt team

Kreativt team

Koregrafi

Gwyn Emberton

DJ

Sofia Södergård

Posterfoto

Åsa Sjöström

Indigo Flamingo symbol

Kenneth Larsen